feb 10 2018

Er der “låg på vandet?”

Der findes næppe noget mere ærgerligt end at køre forgæves, hvis man har sat næsen op efter en fisketur. Vores inspektør på stationerne i Præstø, Kalvehave og Stege Nor, Henning Søder har derfor tilbud at holde øje med islægningen på de indre sydsjællandske vande i denne kolde periode, således at man slipper for den ærgrelse.

Du kan holde dig orienteret om issituationen  på Henning´s Facebook side HER

Det er sådan vandet helst skulle se ud, men ved vintertide kan det som bekendt godt være anderledes. Hvis du vil vide noget om issituationen, så kig ind på Hennings Facebook side.

feb 10 2018

Vintergedde fra Furesøen

Patrick Kronholm melder om en gedde fangst på Furesøen i 2 graders frost og snevejr. Helt ude på 25 meter vand fangede Patrick en gedde på 8,48 kg på en softbait agn fisket en ½ meter over bunden. Det kan godt være, at de store gedder er gået i dvale på dybet, men når de bliver fristet, så hugger de. Tillykke til Patrick.

Patrick Kronholm med gedden fra Furesøen, som skulle “hentes” helt nede på 25 meter.

feb 03 2018

Årets første præmiefisk

Så er årets første præmie fisk fanget.  Fredag d. 26. januar viste vejret sig fra sin allerbedste side. Svage vinde lød vejrudsigten på, så Gorm Siiger valgte en tur på Tissø. Der var ganske vist tæt tåge, men udstyret med en navigator kan man finde rundt på søen.  Faktisk skulle der kun holdes øje med erhvervsfiskerens bøjer.

Gorm nåede at få sejlet det meste af søen rundt og havde kun kontakt en gang med en fisk, men hvilken én!
En gedde på hele 10,925 kg og med en længde på113 cm lod sig lokke af Gorms skalle. Så er fiskeåret ligesom gået i gang. Et stort tillykke til Gorm.

Vores opsynsmand på Tissø Stationen med en flot gedde på 10,925 kg.

feb 03 2018

Regattaplan for Bagsværd Sø

Regattaplanen for Bagsværd Sø for 2018 er udkommet.

Bagsværd Sø er som bekendt en sø, hvor der afholdes mange aktiviteter indenfor rosporten. Så hvis man planlægger ture til søen i 2018, er det en god idé at studere regattaplanen, så turen ikke kolliderer med et af stævnerne på søen.

På regattaplanen, som også findes på stationens hjemmeside, kan du se hvornår der afholdes stævner.

Bagsværd Sø med Gåseholm og robanerne. Foto: Kaj Nielsen.

Regattaplan 2018

jan 24 2018

Stege Nor – Der skal fortøjres rigtigt.

Inspektøren på Stege Nor har ganske forståeligt beklaget sig over at enkelte medlemmer ikke fortøjer bådene rigtigt. Agter fortøjningerne må ikke krydes, da de derved bliver for korte, og bådene kan ikke hales ind. Det er vigtigt, at fortøjningerne sidder rigtigt, da vandstanden i kanalen kan varriere meget, og bådene skal kunne følge med i forskellene, der kan være store.

Inspektøren skal kunne komme ud i bådene, uden det kræves,  han har en fortid som linedanser eller trapetzartist hos Cirkus Arena.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at der kvitteres for benyttelsen i rapportbogen, der findes i stuverummet sammen med ankeret.

Lad os nu hjælpe hinanden. Det kan da ikke være så svært.

 

Bådene i Stege Nor skal fortøjes rigtigt. Man må ikke krydse agterfortøjningerne, da de derved bliver for korte.

jan 06 2018

Ny årsstørste sandart for 2017

“It is not over until the fat lady sings” eller på dansk – “Det er ikke forbi før den tykke dame har sunget”. Sådan er det også med tilmeldingerne til årets største fisk i LF.

Her lige efter at røgen fra batterierne har lagt sig, dukkede en anmeldelse på en sandart på hele 6,95 kg op. Jess Glargaard fangede fisken d. 15. december i Bagsværd Sø på en agnfisk. Hele 86 centimeter målte den flotte fisk. Det er efterhånden en del år siden, at Bagsværd Sø har afgivet rigtig store sandart, men de er der endnu.

Det er årsstørste sandart i 2017, med mindre der skulle dukke en større op. Tillykke til Jess.

Nydelig fisk. Det kan ikke være den eneste af sin slags i søen, så måske vil Bagsværd Sø få en opblomstring her i vinterperioden. Mulighederne er absolut tilstede.

dec 29 2017

Gedde på 9,6 kg fra Esrum Sø

Lige på falderebet til 2018 har Bo Guldager fanget en gedde på 9,6 kg i Esrum Sø. Hele 112 centimeter måtte målebåndet rulles ud til før det rakte fra snude til hale. Den svømmer derfor stadig rundt i søen, for den trænger virkelig til at få noget sul på kroppen. Den måttes hentes helt nede på 17 meter vand, og blev overlistet af Bo, da den ikke kunne modstå fristelsen for den meget døde skalle, som han lokkede med. Tillykke til Bo.

Hvis du endnu ikke har anmeldt en fangst foretaget i december, så skal du skynde dig, da anmeldelsesfristen er 30 dage fra fangstdatoen.

Vintermørket havde for længst sænket sig over søen, da Bo fik foreviget sin noget “magre” fangst. Hvis den havde haft fuld kampvægt ville den være pænt over de 10 kg.

 

dec 20 2017

Glædelig jul!

Året i Lystfiskeriforeningen har som sædvanlig været et travlt ét af slagsen. Vi har både fået ny formand og ny kasserer, så på det administrative plan har det været et travlt år. Samtidig fortsætter arbejdet at holde foreningens standard på et topniveau. Det kan kun gøres med hjælp fra de mange frivillige hænder, som hver dag året rundt er med at til holde foreningen kørende og sørge for at dagligdagen fungerer rundt omkring på stationerne. Det er den store “tavse hær”, som vi alle skylder en stor tak for en ugennyttig indsats. Det er desværre en mangelvare, så det er bestyrelsens juleønske at endnu flere vil lade sig indrullere sig i denne “hær”.

I det nye fiskeår indføres et nyt bookingsystem, da det nuværende desværre ikke lever op til den gældende lovgivning på området. Det nye system forventes igangsat ved indgangen til den nye sæson, hvilket vil sige omkring 1. april 2018.  Indtil videre kører det nuværende bookingsystem gennem hele vintersæsonen, og vi vender tilbage med en mere udførlig instruktion, når det nye system igangsættes.

Med håb om at fiskesæsonen måske bliver bare en lille smule bedre, og fiskene er vokset bare nogle få hundrede gram eller kilo ønsker bestyrelsen i Lystfiskeriforeningen samtlige medlemmer og deres familier en rigtig glædelig juli samt et godt og lykkebringende nytår.

dec 06 2017

Husk at tilmelde dine præmiefisk!

Nytår nærmer sig med hastige “finneslag”, så vi skal gøre opmærksom på, at præmiefisk skal anmeldes senest 30 dage efter fangsten, hvis den skal kunne godkendes for fiskeåret 2017.  Så seneste frist er d. 31. januar 2018, hvis fisken vel og mærke er fanget nytårsaftensdag.

Vi har desværre været lige været nødsaget til at afvise en aborre på 1,4 kg på grund af for sen tilmelding. Sådan noget er rigtig ærgerligt, men vi er nød til at overholde tidsfristerne.

En fisk der ikke er anmeldt for sent, er den gedde på 8,6 kg som Jimmi Pedersen fangede d. 25. november på Tissø. Tillykke til Jimmi med fangsten.

Jimmi Pedersen med 8,6 kg gedde fra Tissø. Som det fremgår at billedet, var det en af de dage, hvor vejret viste sig fra sin bedre side

Hvis du vil se hvad er der anmeldt af præmiefisk i år, skal du klikke HER

 

nov 27 2017

En flittig lystfisker

Anders Verdelin Jensen har taget på dit store gedder i LF´s vande. Her er en af de seneste. 7,5 kg vejede gedden, der blev fanget i Furesøen.

Anders Verdelin Jensen er en flittig lystfisker. Han har netop anmeldt sin 3. gedde i år. Denne gang en på 7,5 kg fra Furesøen. Gedden blev denne gang fanget på agn. Det er dog ikke Anders` største gedde i år. Den er fra Lyngby Sø og vejede 9,2 kg.

Som bekendt uddeles der kun en medalje pr. år pr. art, men vi hører gerne om fangster over “præmiegrænsen”, selvom man ikke slår sin års bedste. Store fisk er altid inspirerende.