Ægteskabstesten og de fine fisk

Så blev det atter juli, og tid til familien Boes Askaa’s årlige ægteskabstest. Testen går i alt sin enkelthed ud på, at tage en mindre båd og fylde den halvt op med fiskegrej. Så tilsætter man 3 børn, i alderen 9 måneder til 11 år, madvarer, dyner, puder og til sidst forældrene. Herefter opholder man sig en uge på vandet, tilbereder alt mad over spritblus og sover meget tæt i en lille kahyt. Bestå man denne test, så kan man godt klare et år mere i ægteskabet.

Dagene går med at fange agnfisk, hvilket børnene flittigt deltager i, bade en hel del, fiske en aborre og ellers gøre sig klar til nattens fiskeri efter de store rovfisk. Om aftenen findes et egnet sted på søen over lidt dybere vand, og her påbegyndes fiskeriet med levende agn. Hele natten går så med at fiske efter sandarter og gedder. Dette kombineres med forsøget på at få sig en smule søvn.

Efter en uge blev resultatet: Flere sandart op til 5,75 kg, et utal af gedder op til 8,10 kg, hvoraf børnene fangede flere af disse (-forældrene er dog ikke alt for villige til at overlade stængerne til ungerne om natten). Ferietesten blev flot afrundet med en aborre på 1750 g. Alt i alt dejligt Furesøfiskeri. Det skal lige tilføjes at aborren blev fanget ved fiskeri efter gedder med levende agn.

Resultat: Testen er bestået for endnu et år. Ny bådrekord for aborre! – Og alle rum, uanset størrelse, virker efter sådan en uge pludseligt meget store.

Tue Askaa

Signe med en flot sandart på 5,75 kg.
Signe med en flot sandart på 5,75 kg.

 

Nydelig aborre. Selvom pladsen kan være trang, kan man vel altid lige presse sådan en "fætter" ombord.
Nydelig aborre. Selvom pladsen kan være trang, kan man vel altid lige presse sådan en “fætter” ombord.