Historien om Furesøkonkurrencen – afsnit 1

Tilmelding til årets Furesøkonkurrence KLIK HER

Den første spire til blev lagt eller måske skulle vi i stedet gydt, da der er tale om fisk via små notitser i Lystfiskeri-Tidende

Fra Lystfiskeri-Tidende 30. april 1919:

Fra Mr. Alexander Worster, der jo i nogen tid som foreningens gæst har dyrket sporten på vore søer, har formanden modtaget en skrivelse med tak for udvist gæstfrihed. Som et udtryk for den taknemmelighed han føler for os, har han sendt en engelske dyppe- og spindetsnag med tilhørende hjul og lige, som han beder bestyrelsen tildele et af foreningens medlemmer efter afholdt konkurrence. Der vil senere fremkomme nærmere meddelese fra bestyrelsen om når og hvor en sådan konkurrence vil finde sted. At mange medlemmer vil vise deres påskønnelse for den. smukke opmærksomhed ved at deltage tvivler vi ikke på.

Hvordan Alexander Worster er kommet i forbindelse med Lystfiskeriforeninegn finder vi forklarigen på i Lystfiskeri-Tidende fra 31. maj 1918. Her er en notits fra bestyrelsen:

Fiskeriinspektøren, Hr. magister Løfting, har introduceret til bestyrelsen en englænder, Mr. Alexander Worster, der midlertidigt er knyttet som oversætter til en række vindeskabelige institutioner som de inernationale Havundersøgelse, Biologisk Station og Carlsberg fondet.Hr. Worster, der som så mange englændere, er en passioneret fisker, ønsker at komme nærmere kammeratligt forhold til sportsfiskere her i byen, og bestyrelsen har derfor bedet ham betragte som foreninges gæst indtil videre.Medlemmerne vil i Hr. Worster, som taler et meget godt dansk, finde en interesseret, elskværdig kammerat der kan give nye impulser, vise os andre fiskemåder end de gammelkendte og i det hele virke til til at højne sporten.

Fra Lystfiskeri-Tidende 31. maj 1919 under foreningsmeddelelser:

Grundlovsdag, Torsdag d. 5 juni, afholdes konkurrencefiskning på Fure- og Vejle S’ om den af Mr. Alex Worster skænkede fiskestang med tilbehør. Konkurrencen begynder ved Jægerhuset kl. 9.00 og slutter samme steds kl. 6. Iøvrigt henvises til det udsendte cirkulære. (Cirkulæret er vi desværre ikke i besiddelse af)

Alexander Worsters fulde navn var William John Alexander Worster. Han boede i Danmark i flere år og var også dansk gift. Han har blandt andet oversat norske Knut Hamsun og polarforskeren Knud Rasmussen. Da han flytter til England i 1919. er det for at blive direktør på Gyldendals engelske forlag. Bøger om fisk har han også oversat. Svend Fleurons fortælling om gedden Grum er også hans værk. Worster døde i 1929 på et sanatorium i England på grund af tuberkulose.

Næste afsnit i følgetonen vil fortælle hvordan den første konkurrence forløb.

Otto Wolff, Rudolf Rasmussen og Georg Poinsang` s oversigtskort over Furesøens fiskepladser fra 1924. Året var arbejdet med at kortlægge fiskepladserne blev afsluttet.