Ny overinspektør

Vores  overinspektør, Henrik Bahrenscheer, har har lange modne overvejelser besluttet at fratræde som bestyrelsesmedlem og dermed som overinspektør. I den anledning  har bestyrelsesmedlem, Lars Francker, overtaget posten som overinspektør. Foreløbig frem til generalforsamlingen i marts 2019.

Overinspektørposten er en meget vigtig post i LF.  Vi håber derfor på forståelse for, at Lars fra dag ét ikke lige har det store forkromede overblik over alt vedrørende posten som overinspektør, og derfor får den fornødne tid til at sætte sig ind i opgaverne. Den samlede bestyrelse er glade for, at  Lars har påtaget sig opgaven, og bakker fuldt ud op om Lars.

På et bestyrelsesmøde afholdt d. 18. september har bestyrelsen derfor måttet konstitueret sig på ny, da foreningens love forudsætter 8 bestyrelsesmedlemmer.  Bo Guldager, som hidtil har været bestyrelsessuppleant, er indtrådt som nyt bestyrelsesmedlem.

Fra bestyrelsen skal lyde en stor tak til Henrik for det arbejde han gennem årene har udført i LF. Både som overinspektør og før det som kasserer.

Lars Francker er ny overinspektør i LF.

Du kan se bestyrelsens aktuelle sammensætning HER

Endnu en flot aborre fra Esrum Sø

Det har ikke ligefrem været overvældende med anmeldte præmiefisk i sommervarmen. Så faldt temperaturen, og så pludseligt – så kom den – anmeldelsen.

Og det anmeldelse af en rigtig flot fisk. En aborre på hele 1,72 kg fanget af Poul Villaume Jørgensen, som mandag d. 3. september var et smut på Esrum Sø. På en flue fisket vertikalt overlistede Poul den flotte aborre. Kun 10 gram skilte den fra årets største aborrer i LF. Tillykke til Poul.

En glad mand med en flot aborre på 1,72 kg.

Lystfiskeri-Tidende er udkommet

Lystfiskeri-Tidende for september er udkommet og skulle gerne have ligget i din postkasse i mange dage, hvis du da ikke allerede har tømt den.

September-udgaven er nu også på nettet. Årsagen, til den først er kommet på nu, skyldes at web-masteren, var bortrejst da bladet udkom.

Hvis du ikke allerede har læst Tidende, kan du i september nummeret læse om:

  • at LF er GDPR parat,
  • en nekrolog over tidligere formand Lars Ulrik Wandel,
  • en ukendt ungersvend, der er blevet kendt,
  • en masse fangstrapporter,
  • denne sommers udbredte mangel på vand,
  • og sidst men ikke mindst fangststatisikker.

Du kan læse septembernummeret og årets tidligere udgaver HER

Forsiden prydes af denne smukke sandart som Anders Boes har fanget på Furesøen.

 

Lav vandstand i Søndersø – Husk støvler!

Vandstanden i Søndersø er nu så lav, at det ikke er muligt at sejle ud af kanalen, da vandybden kun er 20-25 centimeter.

Hvis man skal ud, er det nødvendigt at stå ud af båden, da den ellers stikker for dybt, og trække den ud. Ønsker man ikke at smide sko og sokker, er det derfor en god idé at medbringe et par støvler, hvis ikke man vil slå 2 fluer med et smæk og få det årlige fodbad.

Husk desuden at vandet er meget varmt , hvorfor “catch & release” er en dårlig idé med mindre man fisker til gryden.

Dejlige Søndersø. Inspektøren, Werner Larsen” anbefaler man medbringer støvler, da vandstanden i den lille kanal er meget lav.

 

Kan du ikke booke båd?

Så er det måske fordi du har “glemt” at betale dit kontingent?

Nogle medlemmer har endnu ikke betalt kontingent for 1. halvår 2018. Vi har derfor lukket for adgangen til bådbookingen for de medlemmer. Kontakt kassereren, Tlf: 25 75 32 33 eller mail til: sekretariatet@lystfiskeriforeningen.dk hvis din bookingadgang ikke virker!

Bestyrelsen anbefaler, at man tilmelder sin kontingentbetaling til PBS. Se her hvordan du tilmelder dig til PBS

Ved tilmelding til PBS betaler man kun kontingent for et halvt år ad gangen. Samtidig slipper man for at huske at betale til tiden og sidst, men ikke mindst, så er det en ekstra stor hjælp for kassereren, som slipper for at skulle sende rykkere ud. Kassereren er medlem af Lystfiskeriforeningen på lige fod som alle andre og han vil hellere ud at fiske i stedet for at rykke for manglende kontingentbetaling.

Hvis du glemt at betale kontingent for 2. halvår, så er det en god idé at “futte” ned og betale, ellers kan du ikke booke både.

Ved “catch and release” – husk på varmen!

Alle går rundt og stønner under varmen, og vandet i søerne er nu blevet rigtig varmt. Både i lavvandede søer og i lavvandede farvande som Præstø Fjord og Stege Nor er det slemt.

I Stege Nor nærmer temperaturen sig nye rekorder, og da det fiskeriet kun er et “catch and release” bør man måske overveje om det er værd at jagte gedderne, da de ikke har det godt i det varme og efterhånden iltfattige vand.

Inspektøren ved vore sydlige saltvandsstationer, Henning Søder, oplyser, at der flere steder i “Noret” er målt temperaturer på 30 grader, så hvis man skal bakse med en gedde og genudsætte den med håb om overlevelse, så er forholdene absolut ikke ideelle.

Lystfiskeriforeningen har aldrig været formynderisk i forhold til hvordan medlemmerne fisker, når blot gældende lovgivning og lokale regler overholdes, så der er ikke tale om at lukke stationer eller fiskevande. Vi beder blot medlemmerne tænke over, hvor svært  det kan være at genudsætte gedder i det vejr, vi har i øjeblikket, med mindre man fisker til gryden – og må man som bekendt ikke i det sydsjællandske.

Overvejer du en tur til Stege Nor, så tænk på, at genudsætning er svært her i sommervarmen.

 

Fiskeriundersøgelse på Søndersø

I perioden 15. august til 15. september vil Fiskeøkologisk Laboratorium fortage fiskeundersøgelser på Søndersø.

Undersøgelsen vil vare 4 til 5 dage og omfatte 24 garn. Hvis man derfor i den periode ser garn på søen, så er det Furesø Kommunes velsignelse.

På Søndersø vil der i perioden 15. august til 15. september foregå fiskeriundersøgelser.

Året første præmiesandart – sikken én!

Så kom året første præmiesandart og hvilken én!

Hele 7,250 kg vejede fisken, der kun var 83 centimeter lang. At det var Anders Boes som kunne præsentere den meget flotte fisk, kan vel ikke undre, når man ved hvor ihærdigt Anders fisker på Furesøen. Atter er det bevist, at flid belønner sig. Herfra kvitterer vi med et stort tillykke.

Det er ikke kun sandarterne som Anders har tag på. Det er også blevet til en flot aborre på 1,350 kg her i sommervarmen. Så selv om vandstanden falder og solen bager, er der liv i søerne, men er uden tvivl bedst morgen eller aften.

Kort, tyk og tung var sandarten som Anders Boes fangede i Furesøen.

 

Nydelig aborre der præsenterer sig godt i solnedgangen. Anders har et godt tag på fiskene i Furesøen.

 

Du kan se året tilmeldte præmiefisker HER

Brug af åben ild er forbudt!

Det er beklageligt, men vi er desværre nødt til at indskærpe, at brug af åben ild og grill på LF´s stationer er forbudt i sommervarmen. Der er en årsag til det landsdækkende forbud!

På vores Søndersø station opdagede vores inspektør Werner Larsen, at der var blevet grillet og resterne af kullene efterfølgende var blevet smidt ind i skovbunden. Det er mere end tåbeligt, og havde Werner grebet de formastelige på fersk gerning så havde de med garanti fået det meget varmt.

Som Werner sagde, da jeg talte med ham: “Vi skal ikke have flere ildebrande på Søndersø!”

Forbuddet gælder alle stationer.

Det er lækkert med grillpølser, men vi må vente til forbuddet mod brug af åben ild er ophævet.

 

Fisk i sommervarmen

Varmen sætter ikke en stopper for fiskenes bidelyst, så det er bare med at komme ud og nyde mulighederne. Vores medlem Michael Lund Petersen satte nemlig lørdag d. 7. juli en PR med en gedde på 9,3 kg på Esrum Sø. Den blev overlistet med en agnfisk. Så selvom solen bager, så skal fiskene i vandet stadig have noget at spise.

Kim Lund Petersen med en PR på 9,3 kg fra Esrum Sø. Tillykke til Michael med den fine fisk.