Bådbookingen er åben

Bådbookingen er nu åben og det er nu muligt at booke både til fiskeåret 2021.

I det nye fiskeår skal du være opmærksom på, at der er indført nye regler omkring benzintanke på de stationer, hvor der er en fastmonteret foreningsmotor på båden. Af hensyn til miljøet er det ikke længere tilladt at hælde overskydende benzin fra tanken tilbage på din egen dunk. Tidligere har dette kun været en henstilling, men det bliver nu en del af vores reglement.

Så fremover skal du lade den overskydende “sjat” blive i tanken. Hvis du ikke vil fylde tanken helt op, kan du jo medbringe din dunk på turen, og løbende fylde på, mens du sejler, hvis du ikke vil efterlade noget benzin til den næste. Set over en periode, så både får og giver du, så det går nok lige op. Det vigtigste af alt er, at sparer vi miljøet for spild af benzin, hvor det helst ikke skal være.

Et andet krav er, at der kun må anvendes frisk benzin. Gammel benzin giver en ustabil drift og kan i værste fald beskadige motorerne.

Arresø og Gentofte Sø åbner pga. fredninger først 1. juni.

Til orientering er stationen ved Bagsværd Sø lukket d. 1. og 2. maj. Det skyldes at der afholdes en regatta, som skulle have været afholdt i sidste weekend, men blev flyttet på grund af, at det ikke var muligt at opstille startboksene på grund af blæsevejret. Af erfaring ved vi, at der er trængsel, når der afholdes stævner, så vi venter lige et par dage med at fiske og viser vores gode vilje.

Afslutningsvis ønskes alle et rigtig godt fiskeår 2021.

thumbnail of Regler for håndtering af benzin i Lystfiskeriforeningen