Årets første medaljefisk – en flot sandart fra Bagsværd

Så dukkede årets første medaljefisk op. Vejret har i årets 2 første måneder ikke ligefrem inviteret til aktiviteter på søerne, men man fanger som bekendt ikke mange fisk hjemme i lænestolen. Måske lige med undtagelse af de torsk man trækker i land, hvis søvnen overmander. De torsk er heldigvis ikke omfattet af EU´s torskestop.

Mikkel Weischelfeldt er en ihærdig fisker, og det belønnes. På en tur på Bagsværd Sø d. 8. februar overlistede han på en jig en rigtig flot sandart på 6,070 kg. Mikkel fangede sidste år årets største sandart, så han har taget på “sanddyrene”. Signe Boes fotograferede inden sandarten atter svømmede rundt i søen. Stort tillykke med fangsten til Mikkel.

Rigtig flot sandart på 6,070 kg fanget af Mikkel Weischelfeldt. Sandartbestanden i Bagsværd Sø er et resultat af LF udsætninger i 1950´erne, hvor den daværende overinspektør, Einar Jensen, udsatte sandarter, og skabte en selvproducerede bestand.

Mikkel har medsendt en lille Livescope video, som viser sandarten hugge. Imponerende! Sandarten trykker sig mod bunden. Der sendes en jig ned foran snuden på den. Det vækker interesse. Den følger efter og hugger.