Der er kommet motor på båden i Præstø

Der blevet monteret en 10 HK-motor på båden i Præstø. Det er en forsøgsordning for at se, om flere medlemmer vil benytte båden, når man ikke selv skal medbringe en motor.

Vi har vi ikke anskaffet en ny motor, men har fået fingrene i en god og velfungerende brugt 2-takts motor, som er blevet monteret på båden. Bliver det en succes, er der planen at købe en 4-takts motor. Benzintanken er placeret i stangkassen og skal tilbage i stangkassen efter brug.

Den olie som skal tilsættes benzinen, står i stangkassen, og det er kun denne olie som må iblandes benzinen.

Der skal altid hældes mindst 5 liter på tanken og en del olie. Det er vigtigt, at blandingsforholdet er korrekt, ellers fungerer motoren ikke optimalt.

Der findes en udførlig forklaring  på indersiden af stangkassens låg. Se motorvejledningen HER (Kan printes som pfd-fil)

Der bliver faktisk fanget fisk på Præstø fjord. I de senere år er aborrefiskeriet blevet bedre, og der landes fine fisk. Der bliver også fanget havørreder og hornfisk i sæsonen. Så der er noget at komme efter på fjorden. En god grund til at prøve en tur til det sydsjællandske.

Husk dog at passe godt på både båd og motor. Der er flere steder meget lavvandet i fjorden, så sejl forsigtigt. Vi skulle nødigt have ødelagt skrue og motorben.

Rigtig god tur 😊

Overinspektøren

Husk at blande olie i benzinen og husk “dødemandsknappen” ellers kommer man ingen steder.