Flotte fangster i weekenden

Ovenpå en noget fiskefattig sommer, hvor fangstrapporterne har været ikke eksisterende, er det herligt at se, at der nu, midt i efteråret, endelig er kommet gang i fiskeriet og ikke mindst flotte fangster.

Lørdag var Henrik Larsen en tur på Esrum Sø, og det resulterede i en flot aborre på 1,660 kg. Det prægtige “tigerdyr” blev lokket af en orm. Et bevis på at gamle gennemprøvede metoder, med flere hundrede år på bagen, stadig er effektive. En orm er smækfyldt med proteiner, så reelt set var det en sundhedsapostel blandt aborrerne, som blev fuppet.

På Søndersø var vores formand på jagt efter gedder. Han havde, ifølge egne udsagn, problemer med sin elmotor. Han måtte derfor ind bagerst i skuret og “grave” sin gamle 36 lbs. Minn Kota frem af støvet. Den virkede, selvom den teknologisk ikke var af vor tid. Til det kan blot nævnes, at et medlem i 1940, da benzin var rationeret, konstruerede en el-motor drevet af et 6 volt autobatteri. Den kunne drive en 12 fods jolle frem i cirka 5 timer med en fart af 4 knob. Så reelt set var formandens “gamle” motor næster helt “ny”.

Ny eller gammel motor? Frem kom Vernersen på søen og op kom en flot gedde på 105 centimeter med en vægt på 9,60 kg. Herfra kvitteres med et stort tillykke.

Henrik Larsen med sit “tigerdyr” fra Esrum Sø. Bemærk den stille sø og den blå himmel. Perfekt dag til fiskeri, hvilket bekræftes af den flotte fangst. Stort tillykke til Henrik
Her er en formand. Han er glad. Han har nemlig lige fanget et gedde på 9,60 kg i Søndersø. Niels Buch Jørgensen fotograferede og fik smilet frem på Anders Vernersen. Stort tillykke skal lyde herfra.