Furesøkonkurrencen 2024

Med 105 år på bagen er Furesøkonkurrencen nok en af verdens ældste eksisterende fiskekonkurrencer. Måske den ældste. Vi ved det ikke, men den er en fast tradition i Lystfiskeriforeningen. Så fast at den er indskrevet i vores reglement, hvis man ellers læser reglementet. En skam at flere fravælger denne årlige begivenhed. Tidligere var det dagen, hvor rigtig mange medlemmer mødtes under hyggelige stunder, og der var lejlighed  til at træffe andre medlemmer og de bestyrelsesmedlemmer, som enten mødte op eller selv deltog i fiskeriet. Næsten hele bestyrelsen var der som regel.

Nuvel! Det drejer sin om årets konkurrence. Solen skinnede fra en skyfri himmel, det var 25 grader og der var næsten ingen vind. Ønsketænkning! Det var typisk dansk sommervejr. Byger som heldigvis ikke kom i rå mængder, køligt, men en acceptabel vind, hvor man kunne finde læ flere steder, hvis man ikke foretrak at blive blæst igennem ude på storsøen.

Starten var nok lidt træg, men som tiden skred frem, og solen kom højere op (den viste sig faktisk) begyndte meldingerne at drible ind til dommerbåden. Ikke store, men hæderlige fisk, som man godt kunne være  bekendt at indveje.

Forrige års vinder, Martin Blond, havde igen taget Brian Jensen med. Eller var det omvendt? De to kan et eller andet, og pludselig kom der melding om en gedde på 4,95 kg og senere en flot sandart på 5,85 kg. Beviset på at sandarten stadig trives i Furesøen. For at gøre det hele fuldendt fangede Brian også en stor brasen, som blev ophidset af den jig, han serverede for den. Den talte dog ikke med i konkurrencen, der som bekendt kun gælder gedde, aborre og sandarter.

Kl. 13 mødtes vi ved Yachtklubben Furesøens honnørbro ved Jægerhuset, hvor de, der endnu ikke havde anmeldt fisk, havde en sidste chance gøre det. Der dukkede flere op fra gemmerne. Eller fra telefonerne burde jeg sige. Faktisk var alle fisk blevet genudsat, så konkurrencen er blevet en ren Catch -and release konkurrence. Niels Buch fik billederne af fangsterne ind på sin PC, og, så den kørte et billedshow, så interesserede kunne beundre dagens fangster.

Resultatet blev:

Gedder:

  • Niels Buch 5,80 kg
  • Martin Blod 4,95 kg
  • Anders Verdelin 4,70 kg

Sandarter:

  • Martin Blond 5,85 kg
  • Peter Wissing 2,845 kg

Der blev ikke indvejet nogle aborrer.

Niels Buch, der stod for året arrangement, havde fået vores sponsorer til at donere nogle rigtige flotte præmier. Der skal der lyde en stor tak til PureFishing, Westin, SportsDres, Savage Gear, Hvidovre Sport samt Jagt- og fiskerimagasinet. Der var fine præmier til alle indvejede fisk.

Efterfølgende var der præmieuddeling i Frederiksdal, hvor Furesøpokalen for anden gang tilfaldt Martin Blond, der med en sandart på 5,85 fangede den største procentmæssige fisk. Det var tillige den vægtigste. Brian Jensen fik en lille trøstepræmie for sin brasen.

Derefter var der grill i det noget blæsende sommervejr. Og så selvfølgelig Ninas berømte drømmekage. Tak til Nina for kagen. Den bliver bedre år for år.

Der skal lyde en kæmpetak til Niels Buch for et godt arrangement. Dommerbåden bestod som sædvanligt af undertegnede samt Per B. Han havde måttet sige nej til at deltage i en rund fødselsdag for som sædvanligt at at agere dommer. En ægte LF ånd.