Kend reglerne for færdsel på Bagsværd Sø

Sommeren står og banker på døren, og der er rigtig mange som benytter Bagsværd Sø i deres fritid.

Det har bevirket, at søen efterhånden er en af Danmarks mest trafikerede. Roere med drømme om medaljer i ædelt metal og lystfiskere med fantasier om rovfisk af dimensioner så selv Midgårdsormen er en undermåler, færdes dagligt på den dejlige sø. Ofte kan trafikken blive lige så livlig som på Ring 3 i myldretiden.

Derfor er der fastsat nogle regler for færdslen, som er udarbejdet af Gladsaxe Kommune. Først og fremmest skal vi holde os fra kapsejladsbanerne. Det er søens svar på Monza og Silverstone. På disse racerbaner bevæger man sig heller ikke ud med ladcykler, barne- eller klapvogne, når F1-feltet kommer racende. Kapsejladsbanerne kan selvfølgelig passeres, men det må ikke være til gene for kaproerne.

Udenfor banerne gælder de almindelige søfartsregler for alle fartøjer. Blandt andet gælder det, at et fartøj som indhenter et andet skal vige for dette. Endvidere skal man i god tid signalere man ændrer retning, så andre forstår hensigten. Kommer man alligevel på kollisionskurs skal begge fartøjer holde til styrbord. Husker man disse få enkle regler, bør der ikke opstå konflikter eller sammenstød.

Reglerne for færdsel ved og på Bagsværd Sø findes på vores hjemmeside under ”Fiskevande Bagsværd Sø” som pdf-fil. Læs reglerne, så er du klædt godt på, når du næste gang du lægger turen forbi Bagsværd Sø.

Der findes også et regelsæt for færdsel, når der afholdes regattaer. Du finder regelsættet HER. Dog anbefaler vi, at afholder sig fra at fiske disse dage, da trafikken er tæt.

Skulle det alligevel ske, at der opstår uoverensstemmelser, så husk at holde den gode tone.

Bagsværd Sø er en af landets mest trafikerede søer.