Monstergedde fra Furesøen

Ryd forsiden! Sådan ville man nok have reageret før i tiden, når man ser hvilken gedde, der er blevet anmeldt som medaljefisk. Den hører til under betegnelsen “Monster”, “Kæmpe. krokodille” eller hvad man omtaler store gedder, for at beskrive “uhyret”. Fisk som for eftertiden bliver myter på grund af deres størrelse. En ting er sikkert. Aldrig tidligere har der været anmeldt en så stor gedde i hele LF´s lange levetid.

Monstergedden, som jeg vil tillade mig at omtale den, blev fanget onsdag d. 21. maj i Furesøen af Daniel Stormly. Hele 17,60 kg med en længde på 133,5 cm. En forbedring af den eksisterende Furesørekord med 3,10 kg. Vi letter på fiskehatten i dyb respekt. Det er simpelthen fisken vi har ventet på i 139 år.

Selve fangsten og det der skete efterfølgende var heller ikke uden dramatik. Hele Daniels historie kommer i julinummeret af Tidende, men vi kan allerede nu røbe at trofæbilledet kostede både sved og smerter. Efter af have målt og vejet gedden skulle der naturligvis tages et billede. “Madammen”, som hidtil havde været nogenlunde omgængelig, gik pludselig amok, da Daniel løftede hende op. En så stor “dame” har kræfter som få, og det resulterer i at 2 fingre går af led. I et kæmpe smertensbrøl forsøger Daniel at få den kastet hende ned i den store fangstnet, som hænger ud over bådsiden. Den rammer kun halvt, og med en slag med halen er hun atter fri. Det er som taget ud af historien om gedden Grum. Daniel fik selv sat fingrene på plads, men tog selvfølgelig en tur rundt om skadestuen for at for tjekket. Der var heldigvis ikke yderligere skader, men det gør nas.

17,60 kg og 133,5 cm geddemadamme. Som det ses har den været på leg. Sammenligner man med Monas Scale, der fastslår gedders vægt ud fra længden, så vil en gedde på 17,60 kg være omkring 125 cm. Denne ville i fuld kondition veje et sted mellem 20 og 21 kg.

Furesøen. har altid været LF´s “hovedvand, så det er en ekstra glæde, at det netop var denne sø, som leverede denne kæmpe. Søen har altid været svær at “knække” for mange lystfiskere. De mange toppe, knolde og dybet, hvor der er så dybt, at Rundetårn kan stå på bunden uden af rage op over overfladen, har skabt et fiskevand med mystik. Mon ikke de gamle furesøfiskere, Gjerløf, “skolemesteren, Knud Birk og Engelsen  sidder i deres fiskehimmel og nikker anerkendende på Daniels bedrift. Vi andre bøjer os i ærbødighed og ønsker Daniel et enormt kæmpestort tillykke med fangsten. Gedden er samtidig tilmeldt som dansk længderekord for gedder.

Bemærkning! Jeg udråbte tidligere på måneden Rasmus Ingemanns gedde fra Tystrup-Bavelse søerne til gedden Grum. Ved indvielsen af broerne i Tyvekrogen og Sneglehuset i lørdags, kom Poul Hansen hen til mig og sagde, at gedden Grum lever i Furesøen og ikke Tystrup-Bavelse søerne. Jeg argumenterede med at forfatteren, Svend Fleuron, ikke havde skrevet navn på søen i sin roman hvorfor det godt kunne være Grum. Jeg må æde mine ord i mig. Gedden Grum er selvfølgelig fra Furesøen. Undskyld Poul!

 

Den var svær at styre. Sekundet efter lukkeren på kameraet går ned,  går “madammen” amok og river 2 fingre af led på Daniel. Selvom det man kun ser ryggen, der er stor og bred som en træstamme, er ingen i tvivl om, at dette er en “monstergedde”.